2010. október 2., szombat

Morzsaparti, avagy Virág születésnapja 3. rész

Vasárnap reggel az összes porcikám fájt… volt is miért, de nem bántam. A szürke hétköznapok után, melyek akadályokkal vannak végigkövezve ez a kis görbe este igazán mindnyájunkra ráfért.
Hajnalban azzal tértünk haza, hogy ma még morzsapartit rendezünk.

13.30-kor szűk kis csapatunk ismét összeszedte magát, az ünneplőst átcseréltük a játszós ruhára és újra találkoztunk. Amikor beléptem az első gondolatom Szinetár Dóra egyik régi slágerének pár sora volt: "... buli után most takarítás, mégszép, bárhova nézek kitör a frász!"
De hát mi csináltuk, mi is teszünk rendet... Helyére kerültek a székek, az asztalok, az üvegek, tányérok, poharak elmosva… ki frissen, ki másnapos fájó gyomorral tette a dolgát, szépen haladtunk a ránk váró feladatokkal. Míg a többiek ezzel foglalatoskodtak én még frissen kirántottam az előző napról megmaradt bepanírozott dolgokat, majd asztalhoz ültünk és ott folytattuk, ahol abbahagytuk.
Úgy csapott rá a sült malac zsírjára a társaság, mintha egy hete nem ettünk volna semmit… Hirtelen lett friss kenyér, előkerült az elmaradhatatlan lila hagyma… no meg persze a maradékok is. „Uh ez ma is isteni, ezt tegnap meg sem kóstoltam, adjál mááár… ebből szedjél nekem …”
Mikor úgy a vége felé járhattunk jött a sokk:
"- A tiramisuval még meg kell birkóznotok." – figyelmeztetett Virág.
"- Uh, basszus tényleg. Na jó, figyu csomagolsz is?"
És igen, kis elemózsiás dobozokba kerültek az isteni étkek, mert annyit főztünk, hogy egy egész hadsereget elláttunk volna egy heti élelemmel. Igaz a társaság is tud enni, de azért ez számunka is kihívás lett volna, a gyógyszercégeknek meg pláne. :)
Teli szájjal mi persze beszélünk, így evés közben felidéztük a sok nevetésre indokot adó hajnali történeteket, megnéztük a fényképeket és konstatáltuk annál is jobban sikeredett ez a születésnap, mint ahogyan Virág azt anno elgondolta.
A jól megérdemelt fáradtság ezen a napon nagyon kiült az arcokra... elfáradtunk. De minden egyes mozdulat, minden egyes perc amit a szervezéssel töltöttünk nem történt hiába, hiszen ennek a lánynak születésnapja volt! És mi szeretjük őt, de nagyon!
Mivel ismétlés a tudás anyja ezért a minap már arról beszélgettünk mi legyen a következő alkalom, mit ünnepeljünk meg hasonlóképpen.
Karácsony? Szilveszter? Á, mindkettő messze van! Ezek az indokok kiestek...
Na nem aggódom, nem lesz baj a megoldással :) ez nem az a társaság, akin egy ilyen egyszerű feladvány ily könnyen kifogna. Virág szülinapját is jól megoldottuk, de még milyen jól!

4 megjegyzés:

Farkinca írta...

Köszi, hogy a későn átküldött kis irományom végül célba ért! Tetszik, hogy nem ismersz lehetetlent!És ráadásul szuper barát vagy!

Puszillak: Katica

Krisztuka írta...

Kedves Katica,
A barátokért mindig és mindent :) Tudod, a barátokat megválogathatjuk és ez valóban egy válogatott (a legjobb) társaság :)
Köszönöm, hogy így vélekedsz rólam, jól esik.
Puszik
Kriszta

KisVirág írta...

Azt hiszem, Kata jön...legalább is ezt rebesgetik :)) várjuk (azért az a libamáj belefér) :)), és tervben a következő ereszd el a hajam! :)

Krisztuka írta...

Pálinkát jól bíró Kata :) le ne sápadj, nem tőled van berendelve a menü :)
Másik Katám ígérte nekem, hogy megy a kör e-mail és nála belecsapunk a lecsóba... őőőőő akarom mondani a libába :) meg a lilahagymába :)
Szóval a szokásos baráti kör máris lesheti postaládáját, mert bármikor "támadhatunk" a levéllel. :)
A következő ereszd el a hajamot is várom :) Előkészületénél is ott vagyok, tudod!
Jó kis programok, ezekből legalább mindenki merít egy kicsit, ránk fér!